Com és habitual cada any per les dates nadalenques, l’església de Sant Esteve va acollir dissabte 12 de Desebre, el concert de Nadal organitzat conjuntament pel Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot.

L’obra interpretada va ser la Missa en Si bemoll Major D950 de Franz Schubert.

La missa interpretada a l’església de Sant Esteve d’Olot al Concert de Nadal va ser una de les últimes composicions de Franz Schubert. El compositor austríac, que va morir amb 31 anys a causa del tifus, no va arribar a sentir-la amb vida: i tot això, es pot notar en aquesta missa considerada ‘solemnis’, que es pot considerar una obra mestra entre el gènere.

La peça, a més, és una de les més complicades de preparar i interpretar, per això és poc freqüent de sentir: els intèrprets que l’han dut a terme a Olot l’han preparada durant dos anys.

Convé també tenir en compte els esforços que s’han fet enguany per millorar l’acústica de Sant Esteve, que no està pensada per acollir aquest tipus de concerts, malgrat que la peça de Schubert és una missa. De la interpretació d’aquesta composició, interpretada per l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, la Capella Polifònica de Girona i el Cantabile Cor de Cambra d’Olot, en van poder gaudir 450 espectadors.